m d w d v z z
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Groep 6

Welkom allemaal op onze groepssite!
Hier gaan we zo veel mogelijk nieuws met leuke foto's uit onze groep plaatsen.
Heel veel lees- en kijk-plezier!

Juf Lisette en juf Els

Trommelles

Trommelles, in één woord: geweldig!

Schoolontbijt

Mijn eerste officiële avontuur als groepsouder was ondersteuning bieden bij het schoolontbijt in groep 6.  
Ik kan niet anders zeggen dan dat het een succes was! Er hing een leuke en gezellige sfeer en er is zeer goed gegeten. Vooral de krentenbollen en de hagelslag waren favoriet. 
We moesten helaas juf Els missen, want die kon er niet bij zijn; invalkracht meester Michael viel met zijn neus in de boter. Zelfs het opruimen en afwassen ging gesmeerd en was gezellig. 
In 1 woord omschreven: TOP!
 
Groetjes
Angelique (moeder van Jaimey)
 

Les mondgezondheid

Vrijdag 6 november kwam er een tandarts in de klas vertellen over mondgezondheid. We kregen informatie over voeding, tanderosie en tandenpoetsen. Alle kinderen kregen een tandenborstel en tandpata, zodat we meteen konden gaan oefenen!

Iedereen heeft ook plaqueverklikker meegekregen, om thuis te proberen.

De dag van de leerkracht

Wat zijn we verwend door jullie op 5 oktober met allemaal mooie bloemen.
Bij ons thuis is het nu een heel fleurige boel! Dank jullie wel!

Juf Lisette en juf Els

                            

Boekpromotie

Juf Monica van de bieb hield vandaag een boekpromotie. Natuurlijk over boeken die passen bij het thema van de kinderboekenweek: 'Raar, maar waar!' Ons favoriete boek: Stijn, de uitvinder. Wil je weten waarom: leen het maar eens uit de bieb. Wel even geduld, want ...  groep 6 is het nu aan het lezen! (klik op de blauwe link om wat meer over het boek en de schrijver te weten te komen)

Muziekles

Onze groep krijgt regelmatig muziekles van meester Martijn. Vandaag had hij boom-hackers meegenomen. Dit zijn instrumenten in verschillende kleuren, bijvoorbeeld de 'do,re,mi, ...'.Daar kun je geweldige ritmes meemaken. Jammer dat het niet te horen is hier, maar het klonk geweldig! Aan het eind van de les luisterde iedereen welke instrumenten niet echt goed bij elkaar klonken, maar ook werden de de juiste 'huwelijken' van boom-hackers gezocht. Het beste koppel bestond uit de grote en kleine rode instrumenten!

Muziekles
Muziekles
Muziekles
Muziekles

Stewardessen op bezoek!

Vanwege ons IPC thema over de luchthaven, kwamen er vrijdag twee stewards en twee stewardessen van Corendon op bezoek. Dat was erg leerzaam!

Rachel schreef hier over: We vonden het leuk en we zijn de stewardessen dankbaar. Er zaten leuke dingen in het tasje.

Joshua: Het was leuk dat de stewardessen kwamen. We vonden het allemaal leuk. Ze hadden allemaal spullen meegenomen en we kregen een cadeau. Het was leuk.

Dannii: Ik vond het gaaf dat de stewardessen kwamen, echt gaaf! Ze hadden powerpoint gemaakt, dat was ook mooi. Ik hoop dat ze nog een keer komen, zo leuk was het!

Het was een leuke dag met stewards en stewardessen. We kregen goed uitleg, zodat je geen pijn krijgt aan je oren en waar de uitgang is. En kregen een cadeautje.

Ik heb nog nooit een stewardess in het echt gezien en toen kwam er een stewardess. Het was super gaaf! We kregen een hele presentatie met een powerpoint. Ik hoop dat het nog een keer gebeurd.

Sport op school

Regelmatig krijgen we tijdens de gymles een kennismakingsles van 'sport op school'. Afgelopen week was dat boksen.

Evelien heeft hierover geschreven: We gingen boksen, het was leuk maar die handschoenen stonken wel, want er zat overal zweet in. En dat vond ik wel jammer. Maar je kon er wel veel van leren.

IPC Luchthavens

Bij IPC werken we over luchthavens en alles wat daar mee te maken heeft. 

Bij het startpunt deden we spelletjes buiten; koffer-estafette en rennen naar de gate. We hebben mooie kleiwerkjes gemaakt, een logo ontworpen voor een luchtvaartmaatschappij, ons eigen paspoort ingevuld en nog veel meer.

Tijdens de maandsluiting lieten we een in-flight safety demo zien: ruim de bagage op onder de stoel, hoe de stoelriemen werken, waar de nooduitgangen zijn etc. Het leek net of we met de hele school in het vliegtuig zaten! 

De foto's staan in het album 'maandsluiting vliegtuig'.

Schoolreis Duinrell

De kinderen hebben stukjes geschreven over het schoolreisje:

17 september 2015 zijn we met groep 2 t/m 8 naar Duinrell geweest. Iedereen stond te tintelen wanneer we naar binnen mochten. Bijna iedereen durfde overal in. Het was gezellig! Van Larissa

Het was heel leuk op schoolreisje en de waterspin was het leukste. Van Mehmet.

Ik was alleen maar in de Dragon Fly geweest. Die was echt super cool. En ik was ook nog in de speeltuin geweest. Van Jaimey.

Eindelijk is de dag van het schoolreisje aangebroken. Iedereen was blij en toen kwamen we aan. Maar helaas ging het regenen maar dat betekend voor de bikkels helemaal niks, ze gaan gewoon in de Dragon Fly. Dat vonden ze leuk maar de aller- hipste, coolste en de leukste achtbaan is voor de meeste kinderen de Falcon en de open Splash. Van Fadhl