m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Groep 6

Welkom allemaal op onze groepssite!
Hier gaan we zo veel mogelijk nieuws met leuke foto's uit onze groep plaatsen.
Heel veel lees- en kijk-plezier!

Juf Lisette en juf Els

Pepernotenspel

        

Aan het eind van de middag speelden we in viertallen het pepernotenspel. Heel veel speelplezier en lekker smikkelen tussendoor! mmmm !!!!

Pietengym

We begonnen de ochtend met Pietengym. Wat een geweldige Pieten zitten er in groep 6. In een recordtijd konden ze alle pakjes door de schoorstenen gooien.
' Wat zullen die kleintjes blij geweest zijn met een pakje in hun schoen!' 

Rommel-Pieten

Als we geweten hadden, dat het zo'n rommel zou worden, hadden we vast onze schoen niet gezet!
Piet heeft het wel goed gemaakt door twee maal de 'dep' te doen, anders hadden we hem toch echt op z'n kop in de prullenbak gezet. Gelukkig waren er wel 26 paar handen om te helpen en kijk maar op de foto's: om 9 uur was alles opgeruimd! Maar toen bleek er niets in onze schoenen te zitten?? Piet had het lekkers wel erg goed verstopt. Mmm, in de kast vonden we lekkere chocolade eSSen! Wist hij onze namen niet meer? Niet getreurd: wij pasten onze namen gewoon aan. Dus voor iedereen die het leest, we heten nu voortaan: Sorenz, Sizzy, Selsey, ....o, ja en juf Sels! Later op de ochtend maakten we het beslag voor cakejes. De wenspiet had onze hulp gevraagd. Is de smaak nu goed? Is dit het goede recept? Morgen kunnen we het proeven; lekker na de gym!

Nationaal Schoolontbijt

We hebben heerlijk genoten van het schoolontbijt! Met zo'n ontbijt kon de dag niet meer stuk! Dit keer zaten de leerlingen van alle groepen door elkaar. Het was heel fijn om te zien hoe zorgzaam de ouderen voor de kleintjes waren. Ook hielpen ze de juf supergoed. Zo was het ook een mooie start van het thema: 'Wij maken het verschil', dat loopt tot de Kerst. Een bedankje voor onze groepsouder én voor de ouders die alle borden, bekers en bestek afgewassen hebben.
 

Nationaal Schoolontbijt
Nationaal Schoolontbijt

Kanjertraining: les met ouders!

Om de ouders te laten zien wat we zoal doen met de kanjertraining, is er een les gegeven waar ouders meer dan welkom waren. Eerst is het doel van de les verteld en daarna de manier waarop we dat zouden gaan doen.
Namelijk d.m.v.: stellingen, een rollenspel en twee spelletjes!
Bij de stellingen kozen de leerlingen een stelling waar ze letterlijk bij gingen staan, om daaarna te verwoorden waarom.
Met wat uitleg en een rollenspel zijn de petten duidelijk door de kinderen uitgelegd,
Het 2 minutenspel was een vertrouwensoefening. Daarna was de spaghettiknoop een samenwerk-opdracht!
Voor foto's zie het mapje hiernaast.

Voorleeswedstrijd

De voorleeswedstrijd was heel spannend. In drie groepen moesten kinderen voorlezen en werd er gestemd. De drie besten mochten door. Dat waren: Cheyenne, Lorenz en Tijn. Weer in de klas streden deze drie kinderen om de plek in de jury morgen in de aula. Gewonnen heeft: Cheyenne! Lorenz en Tijn pakten dat heel sportief op.

Voorleeswedstrijd
Voorleeswedstrijd
Voorleeswedstrijd

Vivaldi

Het was supergezellig bij Vivaldi. Nadat we er naartoe gefietst waren, kregen we eerst limonade en een speculaasje. Daarna gingen we in groepjes naar de huiskamers, alwaar de bewoners al klaar zaten. Wat gingen wij er doen? Voorlezen natuurlijk! Alle bewoners vonden het prachtig. We hebben ze een fijne dag bezorgd!!

Moeders die hielpen: bedankt!!

Meester Guus

Ik ben Guus en ik ben 19 jaar oud. Ik zit op de Pabo op de Hogeschool in Leiden, waar ik word opgeleid tot meester. In het begin van dit schooljaar kreeg ik te horen dat ik stage mocht lopen op de Touwladder en ben sinds halverwege september iedere dinsdag in groep 6 te vinden. Zo nu en dan zal ik dus ook een lesje of een deel van een les overnemen van juf Lisette en juf Els. Dit kan een reken- of taalles zijn, maar ook voorlezen of een verhaaltje vertellen. 
Ik woon in een dorp genaamd Waddinxveen, wat ongeveer een uur reizen is met de bus en de tram. Ik woon thuis met mijn ouders en mijn jongere broertje en zusje. Daarnaast heb ik 2 hele leuke katten en 9 hele schattige kittens. Erg gezellig dus!
In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om af te spreken met vrienden. Ook maak ik graag foto's en luister ik veel muziek. 
Het leek me al een hele lange tijd leuk om de Pabo te gaan doen. Iedere dag leer ik weer iets nieuws op de basisschool. Ik heb het ook erg naar mijn zin in deze gezellige klas!

Leesmarathon

Deze week houden we in het kader van de kinderboekenweek een leesmarathon. De stoel in de hal is de hele week bezet door lezende kinderen.Dinsdag was de beurt aan de kinderen van groep 6. Die namen hun taak serieus en lazen er lustig op los!

Bezoek van Roelof Hemmen

De beroemde radio- en tv-presentator Roelof Hemmen kwam bij ons op bezoek tijdens de Kinderboekenweek om voor te lezen uit: Wiplala. Het kinderboek dat nog van juf Els was! Roelof las het eerste hoofdstuk voor: hij maakte het heel spannend! We stelden hem natuurlijk allerlei vragen. Daarna presenteerde hij samen met Rosalie het kinderboekenweek-journaal.Uiteraard vroegen we om een handtekening! Tot slot zwaaiden we hem én zijn 'geluks'motor uit!