m d w d v z z
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Groep 6

Welkom allemaal op onze groepssite!
Hier gaan we zo veel mogelijk nieuws met leuke foto's uit onze groep plaatsen.
Heel veel lees- en kijk-plezier!

Juf Lisette en juf Els

Voorleeswedstrijd

De voorleeswedstrijd was heel spannend. In drie groepen moesten kinderen voorlezen en werd er gestemd. De drie besten mochten door. Dat waren: Cheyenne, Lorenz en Tijn. Weer in de klas streden deze drie kinderen om de plek in de jury morgen in de aula. Gewonnen heeft: Cheyenne! Lorenz en Tijn pakten dat heel sportief op.

Voorleeswedstrijd
Voorleeswedstrijd
Voorleeswedstrijd

Vivaldi

Het was supergezellig bij Vivaldi. Nadat we er naartoe gefietst waren, kregen we eerst limonade en een speculaasje. Daarna gingen we in groepjes naar de huiskamers, alwaar de bewoners al klaar zaten. Wat gingen wij er doen? Voorlezen natuurlijk! Alle bewoners vonden het prachtig. We hebben ze een fijne dag bezorgd!!

Moeders die hielpen: bedankt!!

Meester Guus

Ik ben Guus en ik ben 19 jaar oud. Ik zit op de Pabo op de Hogeschool in Leiden, waar ik word opgeleid tot meester. In het begin van dit schooljaar kreeg ik te horen dat ik stage mocht lopen op de Touwladder en ben sinds halverwege september iedere dinsdag in groep 6 te vinden. Zo nu en dan zal ik dus ook een lesje of een deel van een les overnemen van juf Lisette en juf Els. Dit kan een reken- of taalles zijn, maar ook voorlezen of een verhaaltje vertellen. 
Ik woon in een dorp genaamd Waddinxveen, wat ongeveer een uur reizen is met de bus en de tram. Ik woon thuis met mijn ouders en mijn jongere broertje en zusje. Daarnaast heb ik 2 hele leuke katten en 9 hele schattige kittens. Erg gezellig dus!
In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om af te spreken met vrienden. Ook maak ik graag foto's en luister ik veel muziek. 
Het leek me al een hele lange tijd leuk om de Pabo te gaan doen. Iedere dag leer ik weer iets nieuws op de basisschool. Ik heb het ook erg naar mijn zin in deze gezellige klas!

Leesmarathon

Deze week houden we in het kader van de kinderboekenweek een leesmarathon. De stoel in de hal is de hele week bezet door lezende kinderen.Dinsdag was de beurt aan de kinderen van groep 6. Die namen hun taak serieus en lazen er lustig op los!

Bezoek van Roelof Hemmen

De beroemde radio- en tv-presentator Roelof Hemmen kwam bij ons op bezoek tijdens de Kinderboekenweek om voor te lezen uit: Wiplala. Het kinderboek dat nog van juf Els was! Roelof las het eerste hoofdstuk voor: hij maakte het heel spannend! We stelden hem natuurlijk allerlei vragen. Daarna presenteerde hij samen met Rosalie het kinderboekenweek-journaal.Uiteraard vroegen we om een handtekening! Tot slot zwaaiden we hem én zijn 'geluks'motor uit!

Opening kinderboekenweek

De start van de Kinderboekenweek verliep heel gezellig. Het thema is dit jaar: Voor altijd jong.oma's en opa's! Twee bejaarde dames kwamen het lint doorknippen om de week officieel te openen. Onder leiding van juf Sascha dansten we vrolijk op het lied van 'kinderen van kinderen'.

Rekenles m2

We ervaren wat een m2 is!
Hoeveel kinderen kunnen daarop staan?

Rekenles m2
Rekenles m2
Rekenles m2

Dino's in Intratuin

Als afsluiting van het IPC-thema dino's bezochten we samen met groep 5 de dino's in Intratuin Zevenhuizen. Bij elke dino stond een letter en die vormden een woord. Tot slot kregen de kinderen limonade en chips en de hulpouders koffie. Het was een gezllige middag. En natuurlijk alle ouders, opa's en oma's: bedankt voor het rijden!

Tip: aankomend weekend, 1en 2 oktober, kunnen er allerlei dino-spelletjes worden gedaan in Intratuin Zevenhuizen!

Dino's in Intratuin
Dino's in Intratuin
Dino's in Intratuin
Dino's in Intratuin

Medialessen

Vijf woensdagen geeft meester Michiel van de bieb Zoetermeer lessen over mediawijsheid in de groep. De lessen gaan over 'Wat is media eigenlijk?', 'Hoe zoek je dingen op?', Hoe surf je veilig op het internet?' en nog veel meer. We zien filmpjes en de kinderen doen opdrachten op tablets die hij heeft meegenomen. Superleerzaam!!
Voor foto's zie het fotoalbum hiernaast.

Wielendag

Wielendag
Wielendag
Wielendag