«  
  »
m d w d v z z
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Groep 6

Welkom allemaal op onze groepssite!
Hier gaan we zo veel mogelijk nieuws met leuke foto's uit onze groep plaatsen.
Heel veel lees- en kijk-plezier!

Juf Lisette en juf Els

IJscoman

Op een zonnige woensdag kwam 'zomaar' de ijscoman langs! Heerlijk en gezellig! Uiteraard gingen de kinderen op de foto en daar moesten de jongens natuurlijk even bij 'deppen'!
Bedankt Ouderraad!

IJscoman
IJscoman
IJscoman
IJscoman

Shivano op tv!!

We hebben een beroemdheid in de klas! Shivano komt zondag op tv!

Komende zondag 29 mei om 16.20 zal op NPO 2 het tweede deel uitgezonden worden van de driedelige serie (Kapotte taal). In dit tweede deel waarin o.a. de ouders van Shivano geïnterviewd zijn, zal Shivano ook eventjes in beeld komen.

In deze documentaire onderzoekt journalist Pavan Marhé in hoevere de moedertaal belangrijk is voor het behoud van de Surinaams-hindoestaanse cultuur. Uiteenlopende meningen en feiten worden naar voren gebracht en bediscussieerd.

Allemaal kijken dus!

Shivano op tv!!
Shivano op tv!!

Sizo Girlsday

Donderdag 14 april was het Girlsday bij het Sizo. 

Sport en Spel

We hebben weer een leuke gymles gekregen van een 'sport op school juf'. Dit keer was het thema Sport en Spel.
Geweldig om alle kinderen in actie te zien met voetbal, stokkenhockey met ringen én een potje tafeltennis met wel een heel grote bal!

Sport en Spel
Sport en Spel
Sport en Spel
Sport en Spel

Paasviering

Fijne Pasen allemaal! Wat waren er enorm leuke Paasontbijtjes gemaakt! Na een Paasverhaal heeft iedereen daar heerlijk van genoten! Het beroemde Eitje-Tik was ook dit jaar weer heel spannend: Joshua wist met het magische ei van Chelsey goede tikken uit te delen en werd de kampioen van onze klas!!! Hij moest het opnemen tegen de andere winnaars van de bovenbouw, won nog een ronde, maar moest toen toch het onderspit delven. Het werd een mooie 2e plaats! Na een fijne viering in de kerk, maakten we onze Paaskuikens/Paashazen nog even af én genoten van een heerlijk chocolade-ei van de OR.

Voor foto's: zie het album hiernaast.

Tennisles

Tennisles op een heuse tennisbaan! Dat was wel heel erg leuk!
Tennisleraar Quint gaf de kinderen les bij TV Seghwaert. Rackets en ballen waren aanwezig. Soms waren de oefeningen best moeilijk: je zal maar de bal moeten hooghouden via de rand van een racket. Het lukte een aantal kinderen toch goed: knap!
De les werd nog afgesloten met een gezellig tikspel en een bekertje limonade.
Daarna nog even sportief op de fiets naar school terug: moeders van Awesta en Lizzy bedankt voor de hulp!

Voor foto's: kijk in het fotoalbum hiernaast!

Carnaval

Wat een feest was het vandaag! 

Iedereen was mooi verkleed en het was super gezellig. We begonnen met dansen en een modeshow (op de tafels!) in de klas.

Met de hele school hebben we genoten van alle optredens tijdens de playbackshow. Larissa zat in de jury; een moeilijk taak! Uiteindelijk heeft het groepje uit onze klas gewonnen! Evelien, Nathalie, Chelsey, Lizzy, Felina en Ilana hadden een erg leuk dansje op Lush Life.

Daarna hebben we allerlei spelletjes gedaan in de kring: krantenmepper, detective en doorfluisteren. Na de lunch gingen de bioscoopzalen met zitzakken en loungekussens open. En daar hoort natuulijk ook popcorn bij! 

Mona Lisa of ......

In de klas zijn we bezig met het IPC thema 'Schilderijen, Foto's en Afbeeldingen'.
Een echte kunstenares kwam ons les geven over portretten! Ze vertelde ons over verschillende schilders, maar liet natuurlijk ook portretten en zelfportretten zien. Erg leuk was het filmpje van de vele zelfportretten van Vincent van Gogh.
(Klik op de blauwe link om te kijken.)
Zelf ging iedereen aan de slag met de Mona Lisa: is ze het of is het iemand anders?

Bekijk de foto's hieronder om de kinderen aan het werk te zien!
Binnenkort kunt u het werk komen bekijken!

 

 

Koning Arthur

Zijn de feestdagen net allemaal voorbij, hadden we alweer een klein feestje: op de fiets naar een heuse theatervoorstelling in het Stadstheater!
Die fietsen, dat had wat voeten in de aarde: géén fiets, een lekke band, vier kettingen die er afliepen en een fikse valpartij! Gelukkig is alles opgelost dankzij de enorme inzet van onze groepsouder en de drie ouders die meereden: superbedankt:)
Het weer was ook wel een beetje stoorzender: regen op de heen- en terugweg ....., maar dat kon de pret niet drukken, want .... de voorstelling van theatergroep Terra over Koning Arthur was geweldig!
Een geweldige legende over de ridders van de ronde tafel, een prinses,een tovenaar (Merlijn) en natuurlijk Arthur, uh...Koning Arthur!
Wat leren we hieruit: als je de dingen samen met elkaar/je vrienden aanpakt, dan komt alles goed!

Klik op het plaatje van het boek en kom op de site van Theatergroep Terra.

Kerst

Het kerstdiner was leuk. We hebben gezongen en lekker gegeten. We hebben een filmpje van de zandtovenaar gekeken en gezellig zitten kletsen.
Groetjes van Joshua en Hayden
 

                                                    Fijne vakantie en gezellige feestdagen!