Agenda

Kwaliteit

Een kwartier inloop elke morgen is vrij lang. U bent als ouder van harte welkom, maar het is misschien eens te overwegen om niet altijd mee naar binnen te lopen. Het is natuurlijk  niet verboden, maar een bewustere keuze kunt u wellicht gaan maken. De gangen zijn smal en het is druk in de gangen.

Als u uw kind bij de deur van het lokaal heeft afgezet, dan is de afspraak dat ze op hun plek gaan zitten. Ze mogen uiteraard nog praten met andere kinderen, of lezen, iets afmaken  of tekenen, daar zijn de kinderen vrij in. Soms roepen ouders hun kind dan weer naar de deur voor nog een kus of iets anders. Wij willen u vragen dat niet meer te doen. Binnen is binnen.

Het kan natuurlijk gebeuren dat u  als ouder iets tegen de leerkracht moet zeggen, wat echt belangrijk voor uw kind is en wat niet kan wachten. Houd het kort, zodat de leerkracht niet met 1 ouder te lang aan het praten is. Zij staan daar namelijk voor de kinderen en om hen welkom te heten in de groep.

Om 8.40 uur gaat de eerste bel. Dat is een signaal, dat we over 5 minuten met de les gaan starten en de gangen stil en leeg moet zijn.

Om 08.45 gaat de tweede bel en gaat de les beginnen. We willen de gangen dan leeg en stil hebben.  Wilt u toch nog even wat overleggen met een andere ouder, geen enkel probleem. Blijf niet voor de deur van de klas staan, niet in de gang, maar loop even naar de aula of de teamkamer als die niet gebruikt wordt. Op woensdag is er om de week ouderkamer. Daar bent u natuurlijk ook van harte welkom.

Elke dag start de les in alle groepen met de ademhaling.  Uw kind heeft er misschien al wat over verteld. We kunnen de hoofden van de kinderen pas vullen met leerstof, als ze eerst zijn leeggemaakt. Daarom mogen de kinderen in alle rust starten. Even niet op de anderen letten, gewoon even bij jezelf blijven en je ademhaling bij je buik brengen. Dan zie en voel je de rust in de klas komen en komen er andere gesprekken en gedragingen bij de kinderen. Probeer het gerust thuis ook eens.

Het duo-lezen is verplaatst naar het eind van de dag. Er zijn groepen die ouderhulp daar goed bij kunnen gebruiken. De leerkracht benadert u als er ouderhulp gewenst is.

Ook de inloop naar de bieb gaat naar het eind van de dag. Dan is er tijd genoeg om een boek te gaan ruilen. De leesinloop voor kleuters met hun ouders blijft wel.

Dat is de reden dat we de tassen, jassen ed.  van de kinderen in de luizencape laten doen. Ook de gymtassen. Er zijn kinderen die een enorme grote rugzak bij zich hebben. Kinderen op de basisschool hebben vast niet zo’n grote rugzak nodig. Een kleinere tas past beter in de luizencape. Zeker straks als de jassen dikker worden en de sjaals en handschoenen erbij komen. Doordat alles in de luizencape zit en blijft, zal er ook minder kwijt raken. Aan het eind van de dag moet de luizencape leeg zijn.

Vragen? Opmerkingen? Suggesties? De deur van Sylvia, directeur, staat open.