verkeersveiligheid

Ook een nieuwe plek voor de BSO
6 maart 2018
Wielenweek
9 maart 2018

Verkeersveiligheid op school

 

Wilt u ook dat uw kinderen veilig naar school kunnen? Bij team Handhaving komen veel meldingen van verkeerd geparkeerde auto’s bij scholen binnen. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. Team Handhaving staat elke dag bij verschillende scholen in Zoetermeer om hierop te handhaven. Ook op uw school komen we langs. Wat doet u om de verkeersveiligheid te vergroten? Zo zorgen we samen voor de veiligheid van de kinderen.

 

Werkwijze

Team Handhaving probeert in één week alle scholen in Zoetermeer te bezoeken voor controles. Het gaat niet om het uitdelen van bekeuringen. Het doel is om het probleem te stoppen voor de veiligheid en leefbaarheid rondom scholen. Op scholen observeren we eerst de verkeerssituatie en kijken wat goed gaat en wat niet. Graag spreken we de mensen aan die het goede voorbeeld geven. Goed voorbeeld doet goed volgen! Daar waar het mis gaat, waarschuwen we eerst. De gegevens komen in ons systeem en bij herhaling van dezelfde overtreding volgt een bekeuring.

 

Wat kunt u doen?
Wij raden ouders aan wat eerder van huis te vertrekken en de auto verder in de wijk te parkeren of vaker met de fiets te komen. Zeker als het droog weer is. Vaak is dat makkelijker gezegd dan gedaan, maar we blijven dit wel adviseren. Ziet u zelf gevaarlijke situaties? U kunt dit melden bij team Handhaving via 14 079. Of spreek elkaar aan.

 

Graag tot ziens op school! Volg ons op twitter @THHZoetermeer, Instagram thhzoetermeer en Facebook Team Handhaving.

 

 

Commentaar is gesloten

X