Oefentherapie

Oefentherapie op onze school

Oefentherapie op school. 

Vanaf heden is er een oefentherapeut bij ons werkzaam op De Touwladder. Hij zal aan de slag gaan met de fijne en grove motoriek van de kinderen. Een kind maakt verschillende ontwikkelingen door zoals onder andere de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling, maar ook de motorische ontwikkeling. Dit gaat over het lichaam en de aansturing ervan vanuit de hersenen. 

Meestal verloopt deze ontwikkeling normaal, alleen soms vindt er door uiteenlopende redenen een vertraging in deze ontwikkeling plaats. Problemen in de fijne motoriek kunnen uiteindelijk leiden tot schrijfproblematieken en een kind dat moeite heeft om goed mee te komen met bepaalde vakken. Problemen in de grove motoriek kunnen ervoor zorgen dat het kind niet met plezier gaat sporten, gymmen of buitenspelen. Ook kan er veel moeite zijn met de zithouding en komt vallen vaker voor. In de motorische therapie worden er oefeningen spelenderwijs aangeboden zodat het kind in de beleving een spelletje speelt en niet het idee heeft dat hij/zij naar therapie gaat. Er wordt gewerkt aan onder andere de fijne en grove motoriek en de specifieke hulpvraag vanuit leerkracht of ouders. 

De Touwladder start een samenwerking met Hage Fysiotherapie binnen de school om deze problematieken aan te pakken. Hierdoor kan er goed en direct samengewerkt worden.  

De oefentherapeut is elke vrijdag werkzaam binnen de school. Aanmeldingen lopen via de leerkracht of de intern begeleider maar voor vragen kun je natuurlijk altijd bij hem terecht. 

website Hage fysiotherapie

Oefentherapeut

Even voorstellen 

Lauran Zwart zal deze motorische therapie binnen school gaan geven. Hij is sinds 2019 oefentherapeut Cesar en binnenkort ook gespecialiseerd in kinderoefentherapie en sensorisch informatieverwerking therapie. Hij geniet van de energie die kinderen hem geven en probeert door positiviteit en het toepassen van spelvormen het kind een stap verder te helpen. In zijn vrije tijd gaat hij graag vissen in de natuur, naar de sportschool of is hij creatief in de keuken.  

Heb je vragen of opmerkingen over de oefentherapie op school? Neem dan gerust contact op: 

Lauran Zwart
Oefentherapeut Cesar
Hage Fysiotherapie
Lauranzwart@hotmail.com,
06-37322413
 

DSC Oefentherapie

Klik hier om onze schoolgids te downloaden!

X