Logopedie

Logopedie

De Praatmaat Groep
De Praatmaat Groep is een landelijke groep van logopediepraktijken die samenwerken vanuit een organisatie. De hoofdvestiging, Het Centrum voor Logopedie DE PRAATMAAT, bevindt zich in Apeldoorn (sinds 1989). Ons vaste team bestaat uit 70 allround opgeleide, zeer ervaren geregistreerde logopedisten, met diverse specialisaties zoals pre-logopedie, adem- en stemtherapie, spraak- en taalpathologie, klinische linguïstiek, communicatieadvies, audiometrie, stottertherapie, dyslexie, sensorische integratie, autisme, orthopedagogiek, ontwikkelingspsychologie en oromyofunctioneletherapie. Wij zijn gespecialiseerd in het (vroegtijdig) signaleren, onderzoeken en behandelen van logopedische problemen. We beantwoorden uw vragen en geven graag advies.
Website Praatmaatgroep

Logopedie op onze school

Wat is Logopedie
Logopedie heeft als doel het verbeteren of vergemakkelijken van communicatie. De logopedist kan helpen bij problemen op het gebied van spraak, taal, slikken, stem en/of gehoor. Sinds 1989 staat De Praatmaat Groep onder meer voor klantgerichtheid, kwaliteit, kennis en kunde. Wij streven een korte behandelduur na, zijn zeer kindvriendelijk in onze aanpak, hechten veel waarde aan continuïteit en hanteren korte communicatielijnen.
Website Logopedie

Logopediste

Logopedie op school

Helaas is er op dit moment geen logopediste aan onze school verbonden.
We hopen binnenkort weer een logopediste te verwelkomen.


Logopediste … is elke … dag op school aanwezig. Zij verzorgt zowel het onderzoek als de behandeling van problemen op het gebied van spraak, taal, stem, mondmotoriek en gehoor in een daartoe speciaal ingerichte logopedieruimte. Voor vragen en/of advies kunt u geheel vrijblijvend bij haar terecht op de dinsdag. Ook op studiedagen en in schoolvakanties zal de logopedische therapie naar wens online of op locatie doorgaan.

Behandeling geschiedt op indicatie en verwijzing van uw huisarts of specialist. Logopedie zit in het basispakket en wordt geheel vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie over o.a. de vergoeding kunt u terecht op de website: www.depraatmaatgroep.nl

U kunt gebruik maken van de checklist voor ouders om te kijken of uw kind in aanmerking zou kunnen komen voor logopedie!

Aanmelden voor logopedie kan via het aanmeldformulier (verkrijgbaar op school) of online via de website, of door contact op te nemen met onze logopediste:

 

DE PRAATMAAT GROEP
info@depraatmaatgroep.nl
06-12988729

Website Logopedie 2

Klik hier om onze schoolgids te bekijken

X