Speel(taal)huis

Kindcentrum De Touwladder

Kinderopvang: Speel(taal)huis ( voorheen PeuterSpeelZaal)

Het leven van uw peuter is één grote ontdekkingstocht. Wij helpen uw kind graag in deze reis. Bijvoorbeeld door hem of haar te leren hoe je samen met andere kinderen speelt. Of door hem of haar meer woorden te leren. Of te leren hoe je langere zinnen maakt. Bij speel(taal)huis De Touwladder doen we dat spelenderwijs. Want spelen is wat kinderen het liefste doen!

Bij speel(taal)huis De Touwladder kan uw kind lekker spelen

We spelen lekker buiten als het mooi weer is. De peuters fietsen en steppen totdat ze moe zijn. Binnen is er ook genoeg te beleven. Er is veel speelgoed en we knutselen elke week. Daarnaast is er een gymzaal waar uw kind heerlijk kan klimmen en klauteren. Zo ontwikkelt uw kind zijn of haar grove motoriek.

Uw kind ontwikkelt zijn of haar taal bij ons

Wij werken namelijk met de Piramidemethode. Binnen die methode leert uw kind begrippen rondom verschillende thema’s. Het afgelopen jaar kwamen bijvoorbeeld de thema’s eten, seizoenen en kunst langs.

We zorgen ervoor dat uw kind goed voorbereid naar de basisschool gaat

Is uw kind drie jaar geworden? Dan nemen we hem of haar regelmatig mee naar groep 1 / 2 van Kindcentrum De Touwladder. Zo kan uw kind alvast rustig wennen aan deze nieuwe en spannende omgeving. Als uw kind bijna vier jaar is, vullen we een peuter-kleuter-overdrachtformulier in. We bespreken dit formulier met u. Daarna sturen wij het naar de nieuwe basisschool van uw kind. Op deze manier werken we aan een zogenoemde doorgaande leerlijn. Voor de beste ontwikkelingskansen voor uw kind.

Groepen

Wij hebben 2 groepen; het speelhuis: maandag-woensdagochtend van 8.45-11.15, het speeltaalhuis: dinsdag- donderdagochtend en vrijdagochtend van 8.45-12.05

U vindt ons in de wijk Seghwaert.

Speel(taal)huis De Touwladder is gevestigd in Kindcentrum De Touwladder. Wij zijn te bereiken onder telefoonnummer: 0620243941. Vanaf het Kindcentrum loopt u in een paar minuten naar het station van de Randstadrail.

Kom gerust binnenlopen om een kijkje bij ons te nemen!

Met vriendelijke groet,

Pedagogische medewerkers,