Gemeente Zoetermeer Nieuws Noordhove – Seghwaert

De boekfiets !
9 april 2021
Koningsspelen 2021: IK + JIJ = WIJ
23 april 2021

Creatief!

Naast basisschool De Touwladder aan de Velddreef ligt een groot grasveld. Op dit veld spelen de kinderen vaak, maar er ligt helaas veel hondenpoep. Dat is uiteraard niet fijn want dan kan je daar niet spelen. De kinderraad van deze school heeft een verzoek gestuurd naar de burgemeester om hen te helpen. Ze willen graag dat er bordjes bij het veld staan zodat hondeneigenaren hun hond daar niet meer uitlaten of in ieder geval de hondenpoep opruimen.

De zes leerlingen van de kinderraad hebben zelf drie borden ontworpen en geschilderd. De gemeente heeft het materiaal voor de borden geleverd. Inmiddels zijn bij diverse toegangspaden tot het veld de borden geplaatst. Een ouder heeft ze hierbij geholpen.

De kinderraad en ook de burgemeester zijn blij met deze oplossing. Als de coronamaatregelen het toelaten, brengt de burgemeester op 11 juni een bezoek aan de school om het resultaat te bekijken. We hopen dat de kinderen hier weer fijn kunnen spelen, zonder hondenpoep!

Commentaar is gesloten

X